Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

26.7.2013

Sotkamon Lukkarien sukukirja on nyt julkaistu. Tilaisuus pidettiin Sotkamossa 21.7. Kirjan julkaisua oli juhlistamassa liki 100 suvun jäsentä. Lauantaina 20.7. teimme vaellusreissun esi-isiemme varhaiselle asuinpaikalle Juholankylälle. Sekä lauantain retkestä että sunnuntain tilaisuudesta löydät kuvia kuvagalleriasta.

 

 

2013.03.01 Mukavaa maaliskuun ensimmäistä päivää kaikille sukulaisille ja muille vierailijoille!

Onpas aikaa taas vierähtänyt viime kirjoituksesta! Toivottavasti sukumme jäsenet intoutuvat lähettämään kirjoituksia julkaistavaksi, jotta saisimme jotain muutakin kuin näitä tilannepäivityksiä julkaistavaksi.
 
Sotkamon Lukkari- haaran kirjahanke etenee aikataulun mukaisesti ja toivottavasti voimme jo ensi viikolla julkaista virallisen tiedon kirjanjulkistamistilaisuuden ajasta ja paikasta sekä mahdollisesti jopa kirjan hinnasta.
Kirja tulee sisältämään perinteisten sukutaulujen lisäksi suvun jäsenten kirjoituksia, kirjoituksia sukututkimuksesta sekä Sotkamon historiasta. Valokuvia kirjaan yritetään saada mukaan mahdollisimman paljon, jopa useita satoja. 
 
Lisätietoa kirjasta, sen tarkemmasta sisällöstä hintoineen ja mahdollisine ennakkovarauksineen tulleen julkaisemaan näilläkin sivuilla mahdollisimman pian! Olkaa siis kaikki kiinnostuneet kuulolla!
 
Sotkamon kirjatoimikunnan psta. Jaana
 

 

2012.12.30 Ihanaa vanhan vuoden toiseksi viimeistä päivää

Sotkamon Lukkari- haaran kirjahanke etenee ja tällä hetkellä tehdään kovasti viimeisiä lisäyksiä sekä korjauksia. Ihan muutaman viikon kuluttua täydennys- ja korjaustyö loppuu tämän kirjaversion osalta. Toki työ jatkuu jatkossakin mutta niitä täydennyksiä saadaan sitten seuraavassa kirjassa.
Suuri vielä kesken oleva projekti kirjahanketta ja tulevaisuuden täydennystyötä varten on dna- tutkimus, joka on viiden sukuhaaran osalta tehty ja on tutkittavana tällä hetkellä Houstonissa Amerikan Texasissa. Tuloksia odotellaan muutaman viikon sisällä ja niistä tiedotetaan täällä kotisivuilla, Facebook- sivuillamme, Lukasussa ja ensi kesänä ilmestyvässä Sotkamon Lukkari-haaran sukukirjassa. Tulokset vaikuttavat ratkaisevasti ainakin Sotkamon Lukkari- haaran kaukaisten esi-isien tunnistamiseen.
Tähänkin asiaa palaamme siis Uuden Vuoden puolella.
 
Erittäin Onnistunutta Vuotta 2013 toivotellen, Jaana 

 

 

2012.04.02 Iloista huhtikuuta kaikille! Ennakkotietoa kesän Sotkamon Lukkari- haaran sukutapaamisesta

uusi Facebook- ryhmämme on saanut jo mukavasti osanottajia ja lisää porukkaamme mahtuu. 
Olemme järjestämässä pienimuotoista sukutapaamista Sotkamon Lukkari- haaran sukukirjahankkeen tiimoilta tulevana kesänä.
Sukukirja on työn alla ja haluaisimme kesällä esitellä suvun jäsenille kirjahankkeen tilannetta ja toivottavasti jo kerätä ennakkotilauksia.
Tapaaminen järjestetään Sotkamossa Rekivaaralla, Lukkarinkuja 3 eli Kaarina Lukkarin luona Puron (Purolan) talossa 8.7. alkaen klo 12.00.
Tapaamiseen voi ilmoittautua etukäteen Kaarina Lukkarille: 0440- 383 116/ klukkari.lukkari@gmail.com tai Laila Lukkarille 0400- 787 127/ laila.lukkari@gmail.com.
Kirjahankkeesta lisätietoja haluavat voivat ottaa yhteyttä Jaana Lukkariin 040- 5827 684 / jaana.sk.lukkari@luukku.com
 

 
2011.12.13 Hei taas kaikille!!!
syksyn Lukasu- lehti on toivottavasti saavuttanut pari viikkoa sitten kaikki sukuseuramme jäsenet. Kaipailin jo aiemmin syksyllä innokkaita kirjailijoita mukaan Sotkamon Lukkari- haaran kirjatalkoisiin. Muistutus asiasta oli myös Lukasu- lehdessä ja ajattelin vielä kerran muistuttaa asiasta myös täällä sivustolla. Muutama ihana ihminen on jo luvannut materiaalia kirjaan mutta vieläkin mahtuu ja tehdään sitten vaikka koko kirjasarja, jos materiaalia tulee yllinkyllin.
Sukuseura on myös siirtynyt ainakin kokeilumielessä sosiaalisen median aikakauteen ja löydymme nyt myös Facebookista nimellä Lukkarinen-Lukkari sukuseura ry.

 

2011.08.21 Hei kaikki sukulaiset!

Sotkamon Lukkari- haaran sukukirjahanke – apua kaivataan kirjatoimikuntaan!
Sukututkimuksen päätavoitteena on oman suvun historian selvittäminen ja selkeyttäminen tutkijalle itselleen mutta virallisesti asia konkretisoituu vasta, kun tutkitun tiedon voi jakaa muiden sukulaisten ja jopa kokonaisen sukuhaaran kesken. Sotkamon Lukkari- haaraa on tutkittu jo vuosia ja löydettyjen sukulaisuussuhteiden tallentaminen sukutiedostoon on saatu siihen pisteeseen, että tiedon jakaminen suvun kesken on mahdollista. Nimiä Sotkamon Lukkari- haaran tiedostoon on tallennettu lähes 7 200 alkaen Sotkamon Lukkari- haaran esi-isästä Johan Johaninpoika Lukkarista (syntynyt 1674). Sukututkimus on ikuinen projekti, johon saadaan lisätietoa ja varmistuksia paljon vielä tulevaisuudessakin mutta, jotta tällä hetkellä olemassa oleva varmistettu tieto saadaan kaikkien siitä kiinnostuneiden saataville, pitää se julkaista jotenkin.
Sukukirja on perinteinen muoto julkaista tutkittu tieto ja nyt sukuseuran hallitus on tehnyt päätöksen, että Sotkamon Lukkari- haarasta kertova sukukirjahanke polkaistaan oikein tosissaan käyntiin. Sukukirja voidaan tehdä monellakin periaatteella mutta itse hankkeen päävastuullisena olen sitä mieltä, että pelkät sukulaisuussuhteista kertovat sukutaulut eivät kirjan täytteeksi riitä (nämä tauluthan ovat jo valmiina ja saadaan julkaistua vaikka heti). Muutakin materiaalia on toki vuosien varrella arkistoihin karttunut mutta lisää tarvitaan onnistuneen kirjan kansien sisään. Nyt toivoisinkin kaikilta Sotkamon Lukkari- haaran jäseniltä apua! Löytyisikö suvusta innokkaita henkilöitä, jotka haluaisivat ottaa osaa sukukirjahankkeen toteutukseen? Toiveenani olisi löytää henkilöitä sukukirjatoimikuntaan, joka yhdessä miettisi kirjan sisältöä ja tietenkin keräisi kirjassa julkaistavaa materiaalia; sukutarinoita, sukutilojen historiikkeja, kuvia tai mitä ikinä katsomme kiinnostavan sukukirjan lukijaa nyt ja vuosikymmenten kuluttua. Kaarina Lukkari Sotkamosta on lupautunut mukaan toimikuntaan mutta lisähenkilöitä kaivataan!
Ellet halua osallistua viralliseen kirjatoimikuntaan mutta arkistoissasi on kallisarvoista historiaa suvustamme, otamme materiaalin ilolla vastaan tai jos tiedät henkilön, jolla voisi olla sukukirjaan arvokasta tietoa / materiaalia, ilmianna hänet meille, me otamme yhteyttä häneen. Lisäksi kaipaisimme henkilöitä, jotka osaisivat tulkita vaikeaselkoisempaakin materiaalia, kuten maakirjoja ja, jos Lukkarinen- suvusta löytyy innokkaita, voivat toki hekin antaa panoksensa kirjahankkeeseen.
Otathan yhteyttä niin saadaan yhteinen sukukirjamme pian painoon!!!
Jaana Lukkari
040- 5827 584 tai jaana.sk.lukkari@luukku.com
Tai
Kaarina Lukkari
0440- 383 116 tai klukkari.lukkari@gmail.com

 

2011.04.17 Sukumme pyynnöstä - Isännänviiri - ennakkotilauksessa NYT!

Allaolevan linkin kautta pääset tutustumaan sukuseuramme uuteen Isännänviiriin, jota on jo kovasti pyydetty ja odotettu. Ennakkotilaukset viiristä pyydetään jättämään 31.5.2011 mennessä, joten toimi heti!
 

 

2011.01.24 Esa Blickin taidenäyttelyn avajaiset 9.2.2011 Galleria Duetto, Helsinki 

Sukumme taiteellisen jäsenen Esa Blickin taidenäyttely avautuu helmikuun alkupuolella. Esan isoäiti on vuonna 
1898 syntynyt Helmi Karttunen os. Lukkarinen Kontiolahdelta.
Oheisessa liitteessä virallinen kutsu näyttelyyn: KUTSU
 
 

2010.12.22 Tuomo Lukkarin taidenäyttely


 

2010.10.21 Uusi kuvagalleria

Hei sukulaiset ja satunnaiset vierailijat! Sivustollemme on nyt lisätty kuvagalleria, jossa on esillä kuvia sukuseuramme vuoden 2007 sukukokouksesta, joka järjestettiin Sotkamon Lukkari- haaran kotikonnuilla. Toivottavasti jatkossa saamme galleriaan myös vanhoja kuvia, jotka kertovat sukumme jäsenten menneestä elämästä, elintavoista ja historiallisista hetkistä. Jos haluat jakaa sellaisia kuvia kotisivuilla vierailevien kanssa, voit lähettää niitä sähköpostilla tulemaan kotisivujen ylläpitäjälle tai muille sukuseuran yhteyshenkilöille. Toki kuvia voi lähettää sukuseuralle skannattavaksi. Skannauksen jälkeen palautamme kuvat lähettäjälle. Kuviin pitää aina muistaa liittää kuvan henkilöiden, paikan tms. tunniste sekä tietenkin lähettäjän omat yhteystiedot

Iloista talvenodotusta kaikille sukulaisille ja kaikille muillekin! 

Jaana Lukkari- "kotisivukeiju"

 

 

 

2010.08.01 Sukukokous Lahdessa 2011

Seuraava Lukkarinen-Lukkari sukuseuran sukukokous järjestetään heinäkuussa 2011 Lahden kansanopistolla. Tarkempaa tietoa kokouksesta Lukasun 2010 numerossa (ilmestyy syksyllä) sekä tällä ajankohtaista- sivulla.